Svakodnevno čišćenje lica ključno je za održavanje mladosti i ljepote kože. Odabir savršene kreme za lice neće imati željeni učinak na našu kožu ako zanemarimo najvažniji korak prema njezinoj ljepoti – čišćenje.

Čišćenje lica nezamjenjiv je ritual svakodnevne njege i ujutro nakon buđenja i navečer prije odlaska na spavanje.

Večernje čišćenje lica – zakon zdravlja i ljepote

Prije odlaska na spavanje, najvažnija stvar koju možete napraviti za svoju kožu jest temeljito čišćenje. Naime, tijekom dana na površinu naše kože prijanjaju mnogobrojne čestice prašine, nečistoća i gradskog smoga koje se na koži povezuju s izlučenim sebumom i make-upom.

Posljedica je začepljenje pora, crvenilo i iritacija, ten postaje siviji i umorniji, uz čestu pojavu prištića i mitesera.

Stoga je večernje čišćenje lica prije odlaska na počinak najvažniji korak u danu za zdravlje i ljepotu vaše kože.

Jutarnje čišćenje lica – svježina i blistavost za novi dan

Tijekom noći metabolizam naše kože znatno je brži nego tijekom dana. Naime, između ponoći i 6 sati ujutro stanice kože ubrzano rade i obnavljaju se, ali pritom proizvode i velike količine otpadnih produkata, kao i višak sebuma.

Stoga je jutarnje čišćenje lica neophodno kako bi se uklonile sve nečistoće nastale tijekom noći, pripremilo kožu za dnevnu kremu te krenulo u novi dan čistog i blistavog tena.

Čime čistiti kožu?

Kod pravilnog čišćenja kože najgore što možete učiniti jest koristiti agresivna sredstva za čišćenje koja će narušiti njezin krhki hidrolipidni sloj.

Agresivna sredstva, koja kao čistaće sadrže sapune i deterdžente, intenzivno isušuju i dehidriraju kožu, oštećujući njezinu zaštitnu barijeru, a često uzrokuju i svrbež i iritaciju, pogotovo kod suhe i osjetljive kože.

Za savršenu toleranciju čak i jako osjetljive kože, najbolje rješenje su nježna sredstva za čišćenje lica bez sapuna koja poštuju ph vrijednost kože (između ph 5 i 6).

Micelarne vodice – idealni čistači

Za nježno, ali temeljito svakodnevno čišćenje svih tipova kože, stručnjaci preporučuju inovativne micelarne vodice.

Ovi iznimno popularni i učinkoviti čistaći sadrže nježne micele – bipolarne molekule koje na sebe navlače suvišan sebum i nečistoće, kao i kamenac iz vode, ne narušavajući pritom zaštitnu barijeru kože i njezin hidrolipidni sloj.

Micelarne vodice namijenjene su i čišćenju lica i područja oko očiju, a ujedno su i iznimno hidratantne, omekšavaju kožu i sprječavaju njezino isušivanje. Najbolje su rješenje za osjetljivu kožu lica i idealna su vlažna podloga prije nanošenja krema, seruma i ostalih preparata za njegu kože.

Pravilna tehnika čišćenja lica

Micelarna vodica se uvijek nanosi na lice čistom vatom ili blazinicama. Nanosi se prvo na područje oko očiju, s 2 blazinice za svako oko posebno – oči se nježno prebrišu kako bi se s njih uklonili tragovi nečistoće i šminke. Zatim se s druge 2 blazinice natopljene micelarnom vodicom, kružnim pokretima čisti lice, počevši od nosa, preko obraza i čela, do brade.

Za kraj posebnom blazinicom dobro očistimo i vrat. Ukoliko je potrebno, postupak ponovimo sve dok blazinici nema tragova nečistoća.

Najbolji izbor micelarnih vodica za čišćenje lica potražite u Sophia specijaliziranoj prodavaonici.