Zašto je važna kvalitetna njega tijela

Proizvodi za njegu tijela - Sophia Web Shop

Web Shop

Koža je naš najveći organ, prosječne površine od čak 2 m2. Osim što sudjeluje u procesu termoregulacije organizma, znojenju, proizvodnji vitamina te kao instrument osjeta dodira, njezina najvažnija uloga je zaštita tijela od vanjskog svijeta.

Razni negativni vanjski utjecaji (stres, zagađenje, UV zračenje, vjetar…) svakodnevno utječu na stanje kože pa je pravilna i redovita njega tijela izuzetno važna za očuvanje zdravlja i ljepote.

Većina nas je sklonija više pozornosti posvetiti njezi lica te za nju izdvojiti skuplje i kvalitetnije proizvode, dok istovremeno zanemarujemo važnost njege kože tijela. Iako se koža tijela i koža lica razlikuju po debljini i tipovima, oboje ih je važno njegovati kvalitetnim proizvodima koji neće naštetiti koži, ali ni organizmu u cjelosti.

Godišnje u organizam prosječna žena unese između 4 i 6 kilograma raznih kozmetičkih proizvoda, većinom kroz kožu tijela. Velika površina kože upija i velik broj umjetnih i nekvalitetnih sastojaka kozmetičkih proizvoda, koji zatim završavaju u našem organizmu. Prirodni i biorazgradivi sastojci se brzo izlučuju, no što je s velikim koncentracijama umjetnih sastojaka nekvalitetne kozmetike?

Njega tijela nekvalitetnom kozmetikom

Svakodnevno se susrećemo s preko stotinu različitih umjetnih kemikalija od kojih se većina nalazi u proizvodima za njegu lica i tijela te make-upu.

Nekvalitetna kozmetika sadrži obilje štetnih umjetnih sastojaka i konzervansa, uz izrazito malo prirodnih ili dermatološki kvalitetnih aktivnih sastojaka.

Upotreba agresivnih gelova za tuširanje te kupki koji sadrže visoke koncentracije sapuna i deterdženata, intenzivno isušuju kožu, narušavaju ph ravnotežu kože i nagrizaju njezin hidrolipidni sloj, te ju čine podložnijom upalama, pretjeranom razvoju gljivica i bakterija te prijevremenom starenju.

Jeste li znali da što se neki proizvod za čišćenje tijela više pjeni, to znači da u sebi sadrži i veći udio deterdženata koji oštećuju hidrolipidni sloj kože te ju intenzivno isušuju.

Konzervansi poput nekih vrsta parabena i fenoksietanola koji se nalaze u mnogim kremama široke potrošnje, mogu utjecati na reproduktivne sposobnosti, dok često korišten konzervans PEG (polietilen glikol) utječe na stvaranje preosjetljivosti kože, kao i sastojci poput mineralnih ulja i parafina. Umjetne boje i pesticidi dugoročno slabe imunološki sustav, a česti u upotrebi u kozmetičkim proizvodima su i silikoni koji spadaju u iznimno teško razgradive spojeve u organizmu. Naravno, svi ti sastojci su dermatološki provjereni i dopušteni za upotrebu, no ostaje činjenica da se višegodišnjim korištenjem neminovno talože u tijelu pa se zasigurno postavlja pitanje kakav je njihov utjecaj na zdravlje organizma.

Najbolji odabir za njegu tijela

Dermatološka i prirodna kozmetika koja se prodaje u ljekarnama temeljena je na visokokvalitetnim sastojcima, dugogodišnjim istraživanjima koja su urodila brojnim ekskluzivnim patentima te optimalnim koncentracijama koje garantiraju visoku učinkovitost proizvoda. Kozmetika iz ljekarni ujedno predstavlja i najsigurniji izbor za svaki tip i stanje kože, a pogotovo za osjetljivu kožu.

Provjereni, nježni i sigurni – ali i izrazito učinkoviti brendovi prirodne, organske i dermatološke kozmetike iz ljekarni sadrže visoke koncentracije aktivnih sastojaka, pa je i njihovo djelovanje brže i učinkovitije. Osim toga zahtjevaju i nanošenje manje količine proizvoda, pa je i njihovo trajanje na duže.

Nježni gelovi za tuširanje ne sadrže sapune, ili su njihove količine izrazito male, pa se manje pjene, ali i manje isušuju kožu. Prilagođeni su ph vrijednostima kože i čuvaju njezin hidrolipidni sloj, čineći ju čistom, lijepom i zdravom.

Proizvodi za njegu tijela - Sophia Web Shop

Web Shop

Naša preporuka za kraj je da za sebe i svoju obitelj uvijek birajte nježne i kvalitetne kozmetičke proizvode koji čuvaju zdravlje i ljepotu kože – bilo uz pomoć prirode i dragocjenih biljnih sastojaka ili stručnošću nježne dermatološke njege posebno prilaogođene svim problemima i stanjima kože.