Razlika dnevnih i noćnih krema te potreba za korištenjem noćne kreme česta je nepoznanica mnogih žena. Kako krema zna da li je dan ili noć i trebate li koristiti noćnu kremu, pročitajte u nastavku.

Tajna noćnih krema

Krema naravno ne zna da li je dan ili noć, ali je naša koža itekako svjesna koje je doba dana te ima sasvim različite funkcije danju i noću. Danju je koža više izložena vanjskim čimbenicima; vremenu, UV zračenju, onečišćenju, stresu itd. Zato su u toku dana sve funkcije kože usmjerene na zaštitu od vanjskih čimbenika.

Noć je s druge strane vrijeme kada se koža oporavlja od nastale štete i intenzivno obnavlja. Metabolizam kože najintenzivniji je između ponoći i 6 sati ujutro. Tada se stanice intenzivno dijele kako bi se popravila nastala oštećenja.

Tajna noćnih krema je upravo u tome da su bogate aktivnim sastojcima koji potiču obnavljanje kože, a te sastojke koža puno bolje apsorbira noću nego danju. Razlika dnevnih i noćnih krema je u nešto “težim” strukturama, no baš zato što su “teže” noćne kreme koži pružaju više hidratacije i aktivnih sastojaka, te jačaju njezin zaštitni sloj.

Svaka žena, bez obzira na dob, trebala bi imati kvalitetnu noćnu kremu.

NUXE CrèmeProdigieuse® Nuit

Razlika dnevnih i noćnih krema; Nuxe Crème Prodigieuse® NuitNoćna obnavljajuća njega u obliku NUXE CrèmeProdigieuse® Nuit sadrži savršenu kombinaciju obnavljajućih i antioksidativnih sastojaka koji su koži potrebni noću. Proteini bijelog boba potiču intenzivno obnavljanje stanica, dok ekstrakti  dragocjenog vječnog cvijeta, plavog zvjezdana i kakaa pružaju snažnu zaštitu od slobodnih radikala. Za dubinsku hidrataciju i vraćanje vlage dehidriranoj koži zaslužan je  biljni glicerin dobiven iz šećerne repe.

Rezultati korištenja CrèmeProdigieuse® Nuit:

  • Obnovljena i glatka koža
  • Poboljšana mikrocirkulacija
  • Pojačano stvaranje kolagena i elastina
  • Anti-age učinak
  • Mekša i elastičnija koža

NUXE CrèmeProdigieuse® Nuit dostupna je u Sophia internet trgovini